Stenske tapete

Tapete se vračajo v velikem slogu. Modernega stanovanja, hiše, restavracije ali hotela si sedaj brez stenske dekorativne tapete skoraj ne moremo več zamisliti.

Po desetletjih filozofije minimalizma smo v notranjem oblikovanju dosegli točko, ko iz prostora ni več moč odstraniti ničesar. Novi trendi oblikovanja težijo k zapolnitvi te praznine z dekorativnimi vzorci, modnimi barvami ter izbranimi materiali v obliki tapet.

Tapete so lahko iz naravnih ali umetnih materijalov. Poznamo tekstilne tapete, tapete iz peska, plišaste ali žametne tapete, tapete iz naravnih rastlinskih vlaken, bambusa, plute itd. Stenske tapete so lahko potiskane z vzorcem. strukturirane ali enobarvne, prav vse pa v prostor vnesejo toplino in prijeten izgled.

Naše blagovne znamke tapet

Raziščite naše ekskluzivne blagovne znamke tapet. Izberite stil, ki najbolj odseva vašo osebnost in okus.

Razcvet oblik, barv in vzorcev

Dekorativne tapete so se v zadnjem obdobju prav neverjetno razvile in se razcvetele v množici raznoraznih vzorcev, materialov in barv. Oblike so lahko geometrijske ali cvetlične; divje krivulje se mešajo z elegantnimi vinjetami; napredni materiali z naravnimi. Pesek, sljuda, bambus, sisal in trsje so lahko poudarjeni s svetlečimi vlakni iz lureksa ali pa potiskani s kovinsko barvo, kar jih naredi prav neverjetno moderne. Veliki vzorci iz pliša na enobarvnem ozadju delujejo globinsko in so prijetno mehki na otip, kristali na kovinskem ozadju pa izžarevajo nepopisno eleganco. Tekstilna vlakna so lahko potiskana z biserno barvo, napredne tehnike tkanja pa spremenijo klasične tekstilne tapete v moderne. Velika izbira enobarvnih tapet omogoča še nešteto barvnih kombinacij, ki naredijo vsak prostor poseben in zanimiv.

Netkane tekstilije namesto papirja

Nova stopnja v izdelavi tapet je uporaba netkanih tekstilij, ki nadomeščajo za ozadje do sedaj najpogosteje uporabljan papir. V primerjavi s svojim predhodnikom so netkane tekstilije narejene iz tekstilnih vlaken, ki so med seboj vezana s kemičnimi sredstvi, pritiskom ali toploto. Prednost novega materiala je, da se ne razteza in ne krči, kar omogoča enostavno in hitro montažo. Lepilo nanašamo neposredno na steno (vlaženje hrbtne strani tapete tako ni več potrebno), stiki pa tudi po polaganju ostanejo lepi in se ne odpirajo. Ker so netkane tekstilije močnejše od papirja, se težje strgajo, zato je njihovo odstranjevanje hitrejše in enostavnejše, v mnogih primerih lahko tapetni pas odstranimo v enem samem kosu. Zamenjava tapete in s tem popolna preobrazba prostora tako ni več stvar tednov, temveč ur.